MEILTÄ KAIKKI TARVITTAVA
KONEISTA VARAOSIIN JA HUOLTOON!

yritys

Monipuolista maatalouskauppaa Seinäjoella ja Pirkkalassa

Maatalouskonekauppa E-P:n Kone ja Tarvike sijaitsee Seinäjoella ja Pirkkalassa. Mistä kaikki alkoi? E-P:n Kone ja Tarvike perustettiin vuonna 1987. Perustajina olivat Juho Rajahalme ja pojat, Seppo ja Timo Rajahalme. Pitkäjänteisellä työllä, toimivien yhteistyökumppaneiden sekä tulevaisuuteen katsovien yrittäjien avulla olemme kasvaneet yhdeksi maan merkkittävimmäksi maatalouskaupaksi.

Varaosien ja pienkoneiden rinnalle traktorimyynti

Myyntivalikoima koostui alkuun varaosista, pienkoneista, öljyistä, akuista yms. tarvikkeista. Vähitellen aloitettiin myös käytettyjen traktoreiden myynti. Vuonna 1990 alkoi uusien traktorien, työkoneiden ja varaosien myynti, kun Oy Ford Ab:n kanssa solmittiin sopimus Ford-traktoriedustuksesta Seinäjoen alueella. Näin E-P:n Kone ja Tarvikkeesta tuli uusi Ford-Traktoripiirimyyjä. Fiat-agri edustus tuli mukaan vuonna 1992. Koska Juho Rajahalme oli toiminut pitkään Ford-traktorimyyjänä, tuttuja asiakkaita oli jo vanhastaan paljon. Juho ja Timo aloittivat traktorimyyjinä ja Seppo hoiti varaosa- ja tarvikepuolen. Myös ensimmäinen työntekijä koulutettiin oppisopimuskoulutuksella.

Huolto- ja korjauspalveluille oma, tilava halli

Vuoden 1997 hallioston myötä siirryttiin vihdoin vuokratiloista omaan halliin osoitteeseen Väinölänkatu 14. Hallissa oli nyt runsaasti tilaa kaikelle toiminnalle. Halliin sisustettiin kaksi korjaamotilaa huolto- ja korjaustoimintaa varten. Korjaamotiloihin otettiin myös huoltomies vastaamaan traktoreiden huolloista ja korjauksista. Fordista ja Fiatista tuli tuotemerkki New Holland vuonna 1996, mutta koneet valmistetaan edelleen alkuperäisissä maissa, Englannissa ja Italiassa.

Suomen suurin puimuri ja rakentaminen Hyllykalliontielle

Vuodet ovat olleet työntäyteisiä. Traktorimyyntimme on ollut rekisteritilastojen mukaan Suomen kärkipäätä. Isoja puimureitakin on myyty, uusia ja käytettyjä. mm. Suomen suurin puimuri (9 m leikkuuleveys) on myyty E-P:n Kone ja Tarvikkeesta vuonna 2010.

Ajan myötä Väinölänkadun liikekiinteistön piha-alue kävi koneiden ja traktorien koon suurentuessa ahtaaksi, ja niinpä rakennettiin uusi liikekiinteistö Hyllykalliolle osoitteeseen Rullatie 4. Se valmistui syksyllä 2011 ja lokakuussa samana vuonna vietettiin avajaisia. Liikekiinteistö on suuri, toimiva ja ajanmukainen. Koneiden esillepanolle on hyvin tilaa avaralla tontilla ja piha-alueella. Traktoreiden ja muiden työkoneiden korjaamo- ja huoltotilaan mahtuu kerralla kuusikin suurta puimuria. Liike sijaitsee vilkasliikenteisen Lapuantien varrella, ja New Holland- ja IKH-kilvet erottuvat kauas.

Ota yhteyttä!

Kerromme mielellämme toimintatavoistamme ja palveluistamme lisää. Maatalouskauppa E-P:n Kone ja Tarvike on myymäläsi Seinäjoen lakeuksilta, täältä löydät voimaa, tahtoa ja tarkkaa laatua.

Katso tarkemmat yhteystietomme »

Aukioloajat

Seinäjoki
Ma–pe 8–17 
La 9–13 
(Kesä-, heinä- ja elokuun olemme lauantaisin suljettuna.)

Pirkkala
Ma–Pe 8–16

IKH verkkokauppa

Yhteistyössä on voimaa

Yrityksen alkumetreiltä alkaen E-P:n Koneella ja Tarvikkeella on ollut merkittävää yhteistyötä Kauhajoella sijaitsevan Isojoen Konehallin kanssa, ja sen laaja IKH-tuotevalikoima onkin hyvin edustettuna liikkeessä. Edustettuna on myös Kvernelandin suuri konekanta, ja paljon muuta. Hyvien yhteistyökumppaneiden avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme korkeatasoisia maatalouskoneita ja -tarvikkeita aina huoltopalveluihin saakka.